Support

Kleurplaatactie 3e prijs

Nummer 3 is: Meryam


Aan het begin van dit nieuwe jaar stuurden wij een kleurplaat rond met een boodschap aan alle (klein)kinderen: ‘Geef het nieuwe jaar meer kleur’. De weken erna stroomden honderden prachtige kunstwerken binnen.

 

Alle kinderen die met hun kleurplaat meer kleur aan dit jaar hebben gegeven, vinden we toppers. Wat is de jury lang bezig geweest om ze allemaal goed te bekijken. Toen ze alle kleurplaten hadden bekeken, kozen ze drie winnaars.

 

Een paar complimenten van de jury op een rijtje:

  • ‘Wát een bijzonder mooie kleurplaat!’
  • ‘Fantastisch gedaan!’
  • ‘Je kunt zien dat dit een kunstenaar in de dop is. Prachtig!’

 

Reactie van de winnaar:

 

“Hoi!

Ik ben Meryam en ik ben 7 jaar. Ik houd van zwemmen, tennis, muziek maken, tekenen en van de natuur. Toen ik die mooie tekening van het heelal zag, wilde ik hem meteen zo mooi mogelijk gaan inkleuren. Met mysterieuze kleuren en ook felle fluoriserende kleuren. Dat gaf een mooi effect. En de glitters maakten het helemaal af. Ik vond het extra tof om te doen, omdat er voor het insturen van mijn tekening een euro wordt overgemaakt naar Make-A-Wish. Ik vind het namelijk een prachtig initiatief dat zieke kinderen voor één keer de dag van hun leven krijgen en hun grootste wens in vervulling gaat. Ik heb daarom ook mijn zusje gevraagd om zo'n mooie kleurplaat in te kleuren en op te sturen. Natuurlijk kon ik het niet laten om haar daarbij wat te helpen. Ik ben heel blij dat de tekeningen mooi zijn geworden en dat ik met mijn kleurplaat zelfs een prijs gewonnen heb! Het geldbedrag dat ik heb gewonnen ga ik sparen. Ik wil heel graag een elektrische piano. Pianolessen heb ik al, nu nog een eigen piano om thuis op te kunnen oefenen en mooie liedjes te spelen.”

 

Meryam